Etkinlikler
8. PAGEV Türk Plastik Endüstrisi Kongresi’nin ana teması “gıda plastikleri”
Ambalaj sektöründe plastiklerin kullanımı, dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artıyor. Gıda endüstrisi ise bu trendde başı çekiyor. Artık sayısız gıda ürünü soframıza plastik ambalajlar içinde geliyor. Gıdalarımızı koruyan, ömrünü uzatan ve hijyen sağlayan plastikler konusundaki en yeni teknolojiler, PAGEV’in bu yıl 8’incisini düzenlediği Endüstri Kongresi’nde masaya yatırılacak. Türkiye ve dünyadan önemli şirketlerin sunumları ve uzman konuşmacıların katılacağı panellerle renklenecek kongre, “Gıda Sektöründe Plastik Uygulamaları” ana teması ile gerçekleştirilecek.
2013’e Avrupa ikinciliği ile giren ve liderlik hedefi ile ilerleyen Türk plastik sektörünün; plastik teknolojilerinde dünyayı yakalaması için çalışmalar yürüten Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), bu yıl Türk Plastik Endüstrisi Kongresi’nin 8’incisini düzenliyor. Ağırlıklı olarak gıda ambalajlarında plastik kullanımının avantajları ve sektördeki teknolojik gelişmelerin tartışılacağı kongre, 04 Aralık 2013 tarihinde Swissôtel The Bosphorus’ta yapılacak.
PAGEV Türk Plastik Endüstrisi Kongresi, bu yıl da yurtdışından önemli konuşmacıları ağırlayacak. Dow Chemicals, PETKİM, BASF, Farmamak, Bell Packaging, Dupont, Kalite Sistem Laboratuarları, Extrasolution, Albis Plastic gibi şirketlerden katılan uzmanlar, ambalaj sektöründe kullanılan plastik teknolojisindeki en yeni bilgileri ve güncel gelişmeleri izleyenlere aktaracak.
Plastik ambalajların günlük hayatımızda üstlendiği rol ve yaşamımızı kolaylaştıran yanları ise plastikler konusunda önemli çalışmaları bulunan akademisyenler tarafından tartışılacak. Plastik ambalajların çevreye ve sağlığa etkilerini bu kez konunun gerçek uzmanları anlatacak. Büyük ilgi görmesi beklenen, “Plastik Ambalajın Yaşam Kalitesine Katkısı” konulu panelde; Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Ali Gürkaynak, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nurseli Uyanık, Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. İskender Yılgör ve Yalova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım söz alacak.
Kongrede ayrıca, PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut’un moderatörlüğünde, Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt ve PLAŞ Plastik Genel Müdürü Osman Acun’un konuşmacı olarak katılacağı “Gıda Sektöründe Plastik Uygulamaları” konulu bir panel daha gerçekleşecek.
Plastikler, ambalaj sektörü tarafından en çok tercih edilen malzeme olarak dikkat çekiyor. Ekonomik gelişmeler, kullanım kolaylığı, enerji tasarrufu ve çevresel faktörlerin etkisi ile ambalaj sektöründe plastiklerin kullanımı her geçen gün artırıyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de gıda ambalajlarında plastikler çok fazla kullanılıyor. Çalışan kadın nüfusunun artması ile hızlı tüketimin yaygınlaşması ve hazır yemek sektörünün gelişmesi bu ürünlere karşı olan eğilimi de arttırıyor.
Gıda ambalajlarında plastik kullanımının sebeplerine bakıldığında; düşük maliyet, taşıma kolaylığı, geri dönüşüm avantajı, değişik üretim teknolojilerinin uygulanabilmesi, hafiflik, saydamlık gibi faktörler ön plana çıkıyor. Plastik ambalajlar özellikle; meyve ve sebze, et, balık ve kümes hayvanları, dondurulmuş gıdalar, hazır yemekler, kuru gıda, şekerleme, fırın ürünleri, süt ürünleri, içecekler, bebek maması ambalajlarında tercih ediliyor. Gıda sektörünün plastik ambalaja yönelmesi; gıdaların raf ömrünü uzatırken, gıda israfını da önlüyor.
Plastiklerin gıda ambalajlarında kullanımı, ürünlerin lojistiği sırasında daha az enerji harcanmasını sağlıyor. Bu daha az enerji, daha az karbon salınımı ve çevrenin daha fazla korunması demek. Plastik olmasaydı ambalajların ortalama ağırlığı 4 katına, ambalaj üretimi için harcanan enerji 2 katına, ambalajın hacmi ise iki buçuk katına çıkacaktı.
“Gıda Sektöründe Plastik Uygulamaları” temalı kongrede yapılacak sunumların konu başlıkları; Büyük Konteynırlar İçin PET: PC Yedeği, Poliolefinlerin Antibakteriyel Film Uygulamaları, Fleksible Ambalaj Filmleri İçin Poliamid, Rigid Plastik Ambalaj Pazarının Sağlıklı Gelişimi İçin Ufuk Turu, Gelişmekte Olan Ülkelerde Gıda Ambalaj Sektörü İçin Yatırım Potansiyeli, Yeni Üretim Teknolojileri – Aynı ya da Daha Az Maliyetle Çok Daha İyi Ürünler, Akıllı ve Sürdürülebilir Gıda Ambalajı Üretimi – SUSFOFLEX Projesi, Gaz Geçirgenliğini Ölçmek İçin Yeni Teknolojiler, Aktif Oksijen Tutma olarak belirlendi.
PAGEV, “Gıda Sektöründe Plastik Uygulamaları” Kongresi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için www.turkishpic.com sitesi ziyaret edilebilir ya da PAGEV’e başvurulabilir.
Etkinlikler
Silicone Expo Europe, Dow’un Ana Konuşmasıyla Heyecan Verici Teknik Konferans Programını Açıklıyor
Silicone Expo Europe, silikon endüstrisinin önde gelen etkinliği, 17 Ocak’ta Dow’un çarpıcı bir ana konuşmacı olarak yer alacağı olağanüstü bir Teknik Konferans duyuracak. Bu konferans, silikon teknolojisindeki en son gelişmeleri keşfetmek için endüstri uzmanlarını, yenilikçileri ve düşünce liderlerini bir araya getirecek.
Dow, keskin malzeme bilimi ve sürdürülebilir çözümlere olan bağlılığı ile, değerli içgörüler sunarak konferansın tonunu belirleyecek. Konferans kapsamında katılımcılar, silikon uygulamalarındaki ilerlemeler, sürdürülebilir uygulamalar ve silikonun yeni teknolojilerdeki rolü gibi konularda tartışmalara katılacak ve sektör uzmanlarından bilgiler edinecek.
Wacker, Evonik, Rico Group, Elkem ve Elmet gibi şirketlerin yer alacağı dinamik bir sergi alanı da olacak. İlgilenen katılımcıların bu etkinlikte yerlerini almak için hızla kayıt yaptırmaları öneriliyor. Nathan Reuby, etkinliğin silikon teknolojisindeki potansiyeli keşfetmek için eşsiz bir platform olduğunu belirtiyor. Daha fazla bilgi ve kayıt için Silicone Expo Europe web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Etkinlikler
Plast Eurasia İstanbul 2023: Avrasya’nın En Büyük Plastik Fuarı Kapılarını Açıyor
Avrasya’nın en büyük plastik endüstrisi etkinliği olan Plast Eurasia İstanbul, bu yıl 22-25 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Uluslararası katılımın yoğun olacağı bu dev fuar, sektör profesyonellerini bir araya getirerek plastik endüstrisinin son yeniliklerini ve teknolojilerini sergileyecek.
Bu yılki fuar, 1.400’den fazla katılımcı firmanın ve 65.000’i aşkın sektör profesyonelinin katılımıyla rekor bir ziyaretçi sayısına ev sahipliği yapacak. Almanya, Danimarka, İran, Rusya, İtalya, Polonya, Çin ve İspanya gibi pek çok ülkeden katılımcıların yer alması, fuarda uluslararası bir platform oluşturuyor. Katılımcılar, ürünlerini sergileme ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı bulacaklar.
Plastik sektörü, Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlamaya devam ediyor. Toplam üretimi 10 milyon tonu aşan ve cirosu 50 milyar doları bulan bu sektör, doğrudan mamul ihracatında da 8 milyar dolarlık bir hacme ulaşıyor. Fuar, bu büyüyen sektörün küresel pazardaki yerini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.
Ziyaretçiler için, fuara online olarak erken bilet alımlarında indirimli fiyatlar sunuluyor. Biletler, www.plasteurasia.com web sitesi üzerinden temin edilebilecek. Plastik sektörünün kalbinin atacağı bu etkinlik, sektör profesyonelleri için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.
Plast Eurasia İstanbul Fuarı, sektördeki son gelişmeleri, yenilikçi ürün ve hizmetleri keşfetmek isteyen herkesi bekliyor. Bu yılki etkinlik, plastik endüstrisinin geleceğine ışık tutacak önemli bir platform olacak.
Etkinlikler
Dünya plastik sektörünün aktörleri Plast Eurasia İstanbul’da buluşuyor
Plastik endüstrisinin her yıl düzenlenen en büyük fuarlarından biri olan Plast Eurasia İstanbul Fuarı 22-25 Kasım 2023 tarihleri arasında sektörün aktörlerini buluşturmaya hazırlanıyor. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 32. kez bir araya gelecek olan sektör temsilcileri, plastik endüstrisine dair son teknolojileri, gelişmeleri tek çatı altında görme imkânı bulacak.
Plastik hayatımızın içinde
Bugün 10 milyon tonu geçen toplam üretimi, 50 milyar doları aşan cirosu, 8 milyar doları aşan direkt mamul ihracatı ve son 10 yılda GSMH büyümesini aşan yıllık büyümesi ile Türkiye ekonomisinin en önemli aktörlerinden biri olan plastik endüstrisinin ülke ekonomisine katkısı giderek artıyor. Türkiye plastik endüstrisinde Avrupa’da ilk sırada, dünya genelinde de altıncı sırada yer alıyor.
Plastikler bugün hayatımızın her alanında yer alıyor. Ambalajdan yapı ve inşaata, ulaşımdan tarıma, elektrik elektronikten sağlık sektörüne hatta spora, tasarıma, hobilerimize kadar pek çok alanda plastik hayatımızın içinde.
Teknoloji ve yeniliğin merkezi Plast Eurasia İstanbul Fuarı
Sektörün geleceğini şekillendiren, hayatımıza yön veren teknolojilerin ve yeniliklerin sergileneceği fuarda, 1.000’in üzerinde katılımcı firmanın 65.000’den fazla sektör profesyoneli ile bir araya gelmesi bekleniyor. Plastik endüstrisinin lider markalarının sergileyeceği binlerce ürünü bir arada inceleme fırsatı yakalayacak olan ziyaretçiler fuarda, makine ve hammadde ana başlıkları altında en yeni ürün ve hizmetleri bulacak.
Sektörün dev fuarı büyümeye devam ediyor
Plastik makineleri, makine ekipmanları ve yan sanayi, kalıp, geri dönüşüm, ısı ve kontrol cihazları, otomasyon, soğutma sistemleri, ham madde ve kimyasalları, yarı mamul ürünlerinin sergilendiği heniş bir kapsama sahip olan Plast Eurasia İstanbul Fuarı 2023 yılında da büyümesini sürdürüyor. Fuara yaklaşık 2 ay kala satışların tamamlandığı fuarda, 2023 yılında bir yeni salon daha ziyarete açıldı. Dünyanın dört bir yanından ürünlerini sergilemeye gelecek olan katılımcılar Almanya, İngiltere, Polonya, Hollanda, İspanya gibi ülkelerin yanı sıra Hindistan, İran gibi sektörde önde gelen diğer ülkelerden de ziyaretçiler ile buluşacak.
Ziyaretçiler için avantajlı dönem devam ediyor
Yoğun ilginin sürdüğü fuarın online bilet ücretlerinde avantajlı dönem devam ediyor. Online biletini erkenden alan ziyaretçiler fuarı, indirimli bilet ile ziyaret edebilecek. Fuar, üç gün boyunca 10.00 – 19.00 saatleri arasında, son gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Avantajlı online bilet fiyatından yararlanmak isteyen ziyaretçiler www.plasteurasia.com adresinden biletlerini alabilirler.
- DİĞER10 yıl önce
Paraşüt yolculuğuna başladı!
- KİMYASAL VE HAMMADDELER10 yıl önce
Gümrük vergisiz ithalat kapısından 8 plastik hammaddesi daha geçti
- DİĞER7 yıl önce
ELK Motor, yeni yıla büyük hedeflerle giriyor
- KİMYASAL VE HAMMADDELER4 yıl önce
Termoplastik elastomer (TPE) nedir?
- Etkinlikler7 yıl önce
Plast Eurasia İstanbul 2017’ye dünya büyük ilgi gösterdi
- Etkinlikler7 yıl önce
Plast Eurasia İstanbul 2017 tüm hızıyla sürüyor
- KİMYASAL VE HAMMADDELER7 yıl önce
Büyüyen Plastik Sektöründe Endüstriyel Yağların Önemi
- Genel10 yıl önce
“Türkiye polipropilen yatırımı için cazip bir pazar sunuyor”