Etkinlikler
Türk Plastikçiler’in hedefi Güney Amerika pazarı
Türk plastikçiler 526 milyar dolarlık inşaat ve altyapı yatırımından pay almak istiyor.
Brezilya ve Türkiye… Birbirlerinden binlerce kilometre uzaklıktaki bu iki ülke, yaşadıkları krizler sonrası hızla toparlanan dinamik ekonomileri ile adeta kader ortaklığı yapıyor. Brezilya 196 milyonluk nüfusu ve 2,3 trilyon dolarlık GSMH ile Güney Amerika’nın en büyük, dünyanın ise 6’ıncı büyük ekonomisi durumunda. Brezilya da tıpkı Türkiye gibi zorlu günleri geride bırakarak IMF’den borç alan değil, kredi veren ülkelerden biri haline geldi. Türkiye ile Brezilya arasında esen dostluk rüzgârını da arkasına alan Türk plastik üreticileri bu yıl ikinci kez, Sao Paulo’da düzenlenen Feiplastic Fuarı’na katılarak yeni bağlantı fırsatlarını araştırdı.
Dünyanın en büyük plastik ve kauçuk fuarlarından biri olan Feiplastic Fuarı’na İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) işbirliği ile gerçekleşen milli katılımda Türkiye’den 12 plastik firması yer aldı.
Brezilya’nın Sao Paulo kentinde iki yılda bir düzenlenen ve dünya plastik devlerinin boy gösterdiği fuarda; ekipman ve aksesuarlar, kalıp ve aletler, temel üretim kimyasalları, kontrol ve otomasyon, ham ürünler, plastik jeneratörler, sentetik reçine gibi en son ürün ve yenilikler sergilendi.
Brezilya, 2020 yılında 3,5 trilyon dolara ulaşması beklenen pazar büyüklüğü ile dünyanın en büyük 5’inci ekonomisi olmaya aday. Güney Amerika pazarının giriş kapısı olarak da ayrı bir öneme sahip olan ülke, 2014 Dünya Kupası ile 2016 Olimpiyatlarına da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Pek çok sektör için olduğu kadar Türk plastik sektörü açısından da büyük fırsatlar sunan Brezilya, 526 milyar dolarlık altyapı yatırımı hedefliyor. Bu yatırımın 346 milyar dolarlık kısmı ihale edilmiş durumda. Yüksek gümrük vergileri nedeniyle pazara giriş o kadar kolay olmasa da Türk şirketlerinin şansı yüksek.
Brezilya, Türk plastik makine üreticileri kadar plastik inşaat malzemeleri üreten şirketler için de önemli potansiyelleri içinde barındırıyor. Türk plastik sektörü, 2013 yılındaki 9 milyon tonluk üretim hedefi ile Avrupa’nın en büyük ikinci üreticisi konumunda olup dünyada da ilk sıralarda yer alıyor.
Plastik inşaat mamüllerinde de Türkiye önemli bir üretici. Bu alanda 2012 yılında 1,8 milyon tonluk üretimle 7,5 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşıldı. İnşaat plastiklerindeki ihracat ise 1,5 milyar dolar seviyesine yükselmiş durumda. Türkiye, Avrupa’nın en büyük PVC kapı ve pencere profilleri üreticisi, dünyada da Rusya ile ikinciliği paylaşıyor. PVC kapı ve pencere profilleri gibi üretim ve ihracatta iddialı olduğumuz bir diğer alan inşaat sektöründe kullanılan borular…
Feiplastic Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, plastik, kozmetik gibi kimyanın farklı alt gruplarında, şimdiye kadar ihmal edilmiş ancak çok büyük bir potansiyel barındıran Güney Amerika pazarına firmalarımızın girişini kolaylaştırmak ve bu ülkelere ihracatlarını artırmak istediklerini söyledi.
Dünyanın en büyük üreticileri arasında yer alan Türk plastik sektörünün, uzaklığına ve taşıdığı zorluklara rağmen bu pazara sırtını dönmemesi gerektiğine dikkat çeken Akyüz, “Güney Amerika, kimya ihracatçılarımız için belirlediğimiz yeni hedef pazarlardan biri. Brezilya ise bu pazarın giriş kapısı. Şili, Paraguay, Uruguay, Venezüela, Kolombiya gibi ülkelere ulaşmak için mutlaka olmamız gereken bir ülke. Güney Amerika pazarının büyüklüğüne rağmen girilmesi zor bir pazar olduğunun da farkındayız. İç pazarı korumaya yönelik yüksek gümrük vergileri ihracatçılarımızı zorluyor ancak yılmaya niyetimiz yok. Brezilya ve Türkiye arasında hükümetler nezdinde ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki istek ve yapılan çalışmalar da bizleri umutlandırıyor. Türkiye ile Brezilya, Arjantin, Paraguay ve Uruguay’dan oluşan Güney Amerika Ortak Pazarı (MERCORUS) ülkeleri arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması (STA) müzakelerinin en kısa zamanda sonuçlanacağını umuyoruz. Böylece, iki ülke arasındaki işbirliğinin ve ihracatının çok daha iyi bir noktaya ulaşması mümkün olabilir” dedi.
İKMİB Başkanı, Feiplastic Fuarı’na katılan plastik firmalarını da kutladı ve fuarın firmalar açısından Güney Amerika pazarını yakından tanımaları, kendilerini ve ürünlerini tanıtmaları için son derece faydalı olduğunu vurguladı.
Etkinlikler
Silicone Expo Europe, Dow’un Ana Konuşmasıyla Heyecan Verici Teknik Konferans Programını Açıklıyor
Silicone Expo Europe, silikon endüstrisinin önde gelen etkinliği, 17 Ocak’ta Dow’un çarpıcı bir ana konuşmacı olarak yer alacağı olağanüstü bir Teknik Konferans duyuracak. Bu konferans, silikon teknolojisindeki en son gelişmeleri keşfetmek için endüstri uzmanlarını, yenilikçileri ve düşünce liderlerini bir araya getirecek.
Dow, keskin malzeme bilimi ve sürdürülebilir çözümlere olan bağlılığı ile, değerli içgörüler sunarak konferansın tonunu belirleyecek. Konferans kapsamında katılımcılar, silikon uygulamalarındaki ilerlemeler, sürdürülebilir uygulamalar ve silikonun yeni teknolojilerdeki rolü gibi konularda tartışmalara katılacak ve sektör uzmanlarından bilgiler edinecek.
Wacker, Evonik, Rico Group, Elkem ve Elmet gibi şirketlerin yer alacağı dinamik bir sergi alanı da olacak. İlgilenen katılımcıların bu etkinlikte yerlerini almak için hızla kayıt yaptırmaları öneriliyor. Nathan Reuby, etkinliğin silikon teknolojisindeki potansiyeli keşfetmek için eşsiz bir platform olduğunu belirtiyor. Daha fazla bilgi ve kayıt için Silicone Expo Europe web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Etkinlikler
Plast Eurasia İstanbul 2023: Avrasya’nın En Büyük Plastik Fuarı Kapılarını Açıyor
Avrasya’nın en büyük plastik endüstrisi etkinliği olan Plast Eurasia İstanbul, bu yıl 22-25 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Uluslararası katılımın yoğun olacağı bu dev fuar, sektör profesyonellerini bir araya getirerek plastik endüstrisinin son yeniliklerini ve teknolojilerini sergileyecek.
Bu yılki fuar, 1.400’den fazla katılımcı firmanın ve 65.000’i aşkın sektör profesyonelinin katılımıyla rekor bir ziyaretçi sayısına ev sahipliği yapacak. Almanya, Danimarka, İran, Rusya, İtalya, Polonya, Çin ve İspanya gibi pek çok ülkeden katılımcıların yer alması, fuarda uluslararası bir platform oluşturuyor. Katılımcılar, ürünlerini sergileme ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı bulacaklar.
Plastik sektörü, Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlamaya devam ediyor. Toplam üretimi 10 milyon tonu aşan ve cirosu 50 milyar doları bulan bu sektör, doğrudan mamul ihracatında da 8 milyar dolarlık bir hacme ulaşıyor. Fuar, bu büyüyen sektörün küresel pazardaki yerini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.
Ziyaretçiler için, fuara online olarak erken bilet alımlarında indirimli fiyatlar sunuluyor. Biletler, www.plasteurasia.com web sitesi üzerinden temin edilebilecek. Plastik sektörünün kalbinin atacağı bu etkinlik, sektör profesyonelleri için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.
Plast Eurasia İstanbul Fuarı, sektördeki son gelişmeleri, yenilikçi ürün ve hizmetleri keşfetmek isteyen herkesi bekliyor. Bu yılki etkinlik, plastik endüstrisinin geleceğine ışık tutacak önemli bir platform olacak.
Etkinlikler
Dünya plastik sektörünün aktörleri Plast Eurasia İstanbul’da buluşuyor
Plastik endüstrisinin her yıl düzenlenen en büyük fuarlarından biri olan Plast Eurasia İstanbul Fuarı 22-25 Kasım 2023 tarihleri arasında sektörün aktörlerini buluşturmaya hazırlanıyor. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 32. kez bir araya gelecek olan sektör temsilcileri, plastik endüstrisine dair son teknolojileri, gelişmeleri tek çatı altında görme imkânı bulacak.
Plastik hayatımızın içinde
Bugün 10 milyon tonu geçen toplam üretimi, 50 milyar doları aşan cirosu, 8 milyar doları aşan direkt mamul ihracatı ve son 10 yılda GSMH büyümesini aşan yıllık büyümesi ile Türkiye ekonomisinin en önemli aktörlerinden biri olan plastik endüstrisinin ülke ekonomisine katkısı giderek artıyor. Türkiye plastik endüstrisinde Avrupa’da ilk sırada, dünya genelinde de altıncı sırada yer alıyor.
Plastikler bugün hayatımızın her alanında yer alıyor. Ambalajdan yapı ve inşaata, ulaşımdan tarıma, elektrik elektronikten sağlık sektörüne hatta spora, tasarıma, hobilerimize kadar pek çok alanda plastik hayatımızın içinde.
Teknoloji ve yeniliğin merkezi Plast Eurasia İstanbul Fuarı
Sektörün geleceğini şekillendiren, hayatımıza yön veren teknolojilerin ve yeniliklerin sergileneceği fuarda, 1.000’in üzerinde katılımcı firmanın 65.000’den fazla sektör profesyoneli ile bir araya gelmesi bekleniyor. Plastik endüstrisinin lider markalarının sergileyeceği binlerce ürünü bir arada inceleme fırsatı yakalayacak olan ziyaretçiler fuarda, makine ve hammadde ana başlıkları altında en yeni ürün ve hizmetleri bulacak.
Sektörün dev fuarı büyümeye devam ediyor
Plastik makineleri, makine ekipmanları ve yan sanayi, kalıp, geri dönüşüm, ısı ve kontrol cihazları, otomasyon, soğutma sistemleri, ham madde ve kimyasalları, yarı mamul ürünlerinin sergilendiği heniş bir kapsama sahip olan Plast Eurasia İstanbul Fuarı 2023 yılında da büyümesini sürdürüyor. Fuara yaklaşık 2 ay kala satışların tamamlandığı fuarda, 2023 yılında bir yeni salon daha ziyarete açıldı. Dünyanın dört bir yanından ürünlerini sergilemeye gelecek olan katılımcılar Almanya, İngiltere, Polonya, Hollanda, İspanya gibi ülkelerin yanı sıra Hindistan, İran gibi sektörde önde gelen diğer ülkelerden de ziyaretçiler ile buluşacak.
Ziyaretçiler için avantajlı dönem devam ediyor
Yoğun ilginin sürdüğü fuarın online bilet ücretlerinde avantajlı dönem devam ediyor. Online biletini erkenden alan ziyaretçiler fuarı, indirimli bilet ile ziyaret edebilecek. Fuar, üç gün boyunca 10.00 – 19.00 saatleri arasında, son gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Avantajlı online bilet fiyatından yararlanmak isteyen ziyaretçiler www.plasteurasia.com adresinden biletlerini alabilirler.
- DİĞER10 yıl önce
Paraşüt yolculuğuna başladı!
- KİMYASAL VE HAMMADDELER10 yıl önce
Gümrük vergisiz ithalat kapısından 8 plastik hammaddesi daha geçti
- DİĞER7 yıl önce
ELK Motor, yeni yıla büyük hedeflerle giriyor
- KİMYASAL VE HAMMADDELER4 yıl önce
Termoplastik elastomer (TPE) nedir?
- Etkinlikler7 yıl önce
Plast Eurasia İstanbul 2017’ye dünya büyük ilgi gösterdi
- Etkinlikler7 yıl önce
Plast Eurasia İstanbul 2017 tüm hızıyla sürüyor
- KİMYASAL VE HAMMADDELER7 yıl önce
Büyüyen Plastik Sektöründe Endüstriyel Yağların Önemi
- Genel10 yıl önce
“Türkiye polipropilen yatırımı için cazip bir pazar sunuyor”