Etkinlikler
Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı Hazırlıkları Başladı

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından PAGEV iş birliğinde düzenlenen Plast Eurasia İstanbul 2022 fuarı, 23-26 Kasım 2022 tarihleri arasında 31. kez sektör profesyonellerini bir araya getirmeye hazırlanıyor.
Fuar 30. Yılında 60 Bini Aşkın Ziyaretçiyi Ağırladı
2021 yılında 120 bin metrekarelik alanda 854 katılımcı firma ile 60.742 ziyaretçiyi bir araya getiren fuar, önemli iş bağlantılarına sahne oldu. 138 ülkeden 8.971, Türkiye’nin dört bir yanından 51.771 ziyaretçiyi, Rusya’dan Ortadoğu ve Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyayı temsil eden 39 ülkeden 900’ün üzerinde alım heyetini ağırlayarak katılımcı ve ziyaretçilerinden tam not aldı.
Fuar Katılımcı ve Ziyaretçilerin Beklentilerini Fazlası İle KarşıladıKatılımcıların %95’inin 2022 yılında da katılımcı olarak fuarda yerlerini alacağını belirttiği 2021 fuarından, ziyaretçilerin %92’si memnun ayrıldı.
Katılımcılar, fuara katılma amaçları olan şirket imajını güçlendirmek, yeni ürün/hizmet tanıtmak, ulusal ve uluslararası pazardan müşteri kazanmak, mevcut iş bağlantılarını güçlendirmek ve yeni iş bağlantıları kurmak, rekabetten geri kalmamak gibi konularda fuarın beklentilerini fazlasıyla karşıladığını belirtti.
Fuar Plastik Sektörünün Ticaret Noktası Olma Konumunu Sürdürdü
Fuarı ziyaret etme amaçları arasında en ön sıralarda yenilikleri görmek, yeni tedarikçiler bulmak ve ürün sipariş etmek olan ziyaretçilerimizin %35’i fuar esnasında sipariş verdiğini ve %64’ü fuardan sonra sipariş vermeyi planladığını ifade etti.
Fuar ziyaretçilerinin %21’ini karar vericiler, %16’sını üst düzey yöneticiler, %53’ünü yöneticiler oluşturdu. Fuarda aradıkları ürün ve hizmet çeşitliliğini bulan ziyaretçilerin %95’i fuar tekrar ziyaret etmeyi düşündüğünü belirtti.
- Yılın Hazırlıkları Çoktan Başladı
Fuar esnasında katılımcılarından 23-26 Kasım 2022 için ön talepleri toplamaya başlayan fuarın satışları Mart ayında başladı. Hazırlıklarını erkenden başlatmak ve fuarın sunduğu fırsatlardan maksimum faydayı sağlamak isteyen eski katılımcıların yanı sıra yeni katılımcılardan da yoğun ilgi var.
Detaylı bilgi için;
Etkinlikler
Haitian International, K 2025’te Otomotiv İçin Yenilikçi Tek-Adım Çözümünü Sergiliyor

Plastik enjeksiyon sektörünün önde gelen üreticilerinden Haitian International, K 2025 fuarında otomotiv endüstrisine yönelik dikkat çekici bir çözüm tanıtacak. Yeni nesil uygulama sayesinde yüksek kaliteli görünür parçalar, herhangi bir boyama ya da ek yüzey işlemi gerektirmeden doğrudan kalıptan çıkıyor.
Tanıtılacak uygulama bir otomotiv radlauf parçası üzerine odaklanıyor. Buradaki fark yaratan özellik, önceden şekillendirilmiş dekor folyosunun kalıba yerleştirilip polipropilen (PP) ile enjeksiyon sırasında bütünleşmesi. Böylece ek transfer istasyonlarına, boyama proseslerine veya ikincil yüzey işlemlerine ihtiyaç kalmadan, parça üretimden çıkar çıkmaz kullanıma hazır hale geliyor.
Verimlilik ve Sürdürülebilirlik Vurgusu
Bu tek-adım üretim yöntemi, üretim sürecini sadeleştiriyor, fire oranını en aza indiriyor ve çevrim süresini optimize ediyor. Ayrıca geri dönüştürülmüş hammaddelerin de yüksek tasarım kalitesiyle işlenebilmesine olanak tanıyor. Haitian’ın akıllı özelliği HT·Inject, enjeksiyon sürecini gerçek zamanlı optimize ederek malzeme kalitesindeki dalgalanmalara rağmen istikrarlı parça ağırlıkları sağlıyor.
Jupiter Serisi Teknoloji
Haitian’ın beşinci nesil Jupiter serisi servo-hidrolik iki-plaka teknolojisi, yüksek stabilite, hassasiyet ve enerji verimliliği sunuyor. K 2025’te sergilenecek makine 6.500 kN kapama kuvvetiyle 450 gramlık parçaları 60 saniyede üretiyor. Kompakt tasarımı sayesinde otomasyon çözümleriyle entegre çalışmaya da son derece uygun.
Tam Entegre Otomasyon
Folyo yerleştirme ve parça çıkışı, Haitian Smart Solutions’ın otomasyon bileşenleriyle tamamen otomatik gerçekleştiriliyor. Ayrıca standart donanımda yer alan Haitian-MES “Go Factory” ile üretim süreçleri gerçek zamanlı olarak izlenip yönetilebiliyor.
Güçlü İş Birliği
Bu proje, Oerlikon HRSflow, Inevo, DNP, ExxonMobil, Meusburger ve Sesotec ortaklığıyla geliştirildi. Ortak hedef, sürdürülebilirlik ve premium tasarımın, kalite ve ekonomik verimlilikten ödün vermeden bir araya gelebileceğini göstermek.
Canlı Demo: K 2025, Hall 15 / A57
Daha fazla bilgi: eu.haitianinter.com/Haitian-at-K2025
Etkinlikler
Bychem, Uluslararası ArabPlast Fuarında Yenilikçi Ürünleriyle Büyük İlgi Topladı

Petrokimya, plastik, ambalaj ve kauçuk sektörlerini bir araya getiren ArabPlast 2025 fuarında Bychem, geniş ürün portföyü ve sürdürülebilir çözümleriyle sektör profesyonellerinden büyük ilgi gördü. Bayegan Grubu’nun iştiraki olarak faaliyet gösteren Bychem, fuarda ilk kez yer aldı.
ArabPlast: Ortadoğu’nun en büyük plastik sektörü buluşması
İki yılda bir Dubai’de düzenlenen ArabPlast, bu yıl 17. kez kapılarını açtı. 7-9 Ocak 2025 tarihlerinde Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe 35 ülkeden 750 şirket katıldı. Fuar, katılımcılara yeni iş fırsatları yaratma, ağlarını genişletme ve sektörel deneyimlerini artırma imkânı sunuyor.
Poliüretan pazarında önemli yatırım
Bayegan Grubu’nun global distribütör kimliğiyle sektörde öne çıkan Bychem, ArabPlast’ta inovatif ürünleriyle dikkat çekti. Otomotiv, beyaz eşya, elektrik-elektronik, tekstil, ayakkabı, mobilya, ambalaj, inşaat, kablo sanayi gibi birçok sektöre yönelik hammadde sağlayan Bychem, sürdürülebilir çözümler sunmaya devam ediyor.
Bychem’in fuarda tanıttığı en önemli yeniliklerden biri, poliüretan endüstrisine yönelik yaptığı yatırımlar oldu. Termoplastik poliüretan (TPU) ve reaktif poliüretan hotmelt (HMPUR) üretimine odaklanan şirket, Dilovası’ndaki tesislerinde doymuş polyester polioller üreterek bu alanda da fark yaratıyor. Üretilen polioller, hem kendi üretim süreçlerinde kullanılacak hem de müşterilere sunulacak.
Ar-Ge ve ür-ge ile geleceği şekillendirme hedefi
Bychem, 3.300 m² kapalı alana sahip araştırma merkezinde Ar-Ge ve ür-ge çalışmalarına yoğunlaşarak, inovatif ürün geliştirme sürecinde önemli adımlar atıyor. Akademi-sanayi iş birliğine dayalı projelerle sektördeki liderliğini pekiştiriyor ve müşteri odaklı hizmet anlayışını sürdürüyor.
Türkiye’nin en büyük poliüretan üreticisi
Türkiye’nin en yüksek kapasiteli, yerli sermayeli tek termoplastik poliüretan ve reaktif poliüretan hotmelt üreticisi olan Bychem, iç ve dış pazarlardaki güçlü konumuyla dikkat çekiyor.
2019 yılından bu yana fitalat içermeyen plastifiyan (DOTP, DOA, TOTM) üretimi gerçekleştiren Bychem, Orta Doğu, Avrupa ve Türkiye’nin önde gelen DOTP üreticilerinden biri olarak konumlanıyor.
Etkinlikler
Silicone Expo Europe, Dow’un Ana Konuşmasıyla Heyecan Verici Teknik Konferans Programını Açıklıyor

Silicone Expo Europe, silikon endüstrisinin önde gelen etkinliği, 17 Ocak’ta Dow’un çarpıcı bir ana konuşmacı olarak yer alacağı olağanüstü bir Teknik Konferans duyuracak. Bu konferans, silikon teknolojisindeki en son gelişmeleri keşfetmek için endüstri uzmanlarını, yenilikçileri ve düşünce liderlerini bir araya getirecek.
Dow, keskin malzeme bilimi ve sürdürülebilir çözümlere olan bağlılığı ile, değerli içgörüler sunarak konferansın tonunu belirleyecek. Konferans kapsamında katılımcılar, silikon uygulamalarındaki ilerlemeler, sürdürülebilir uygulamalar ve silikonun yeni teknolojilerdeki rolü gibi konularda tartışmalara katılacak ve sektör uzmanlarından bilgiler edinecek.
Wacker, Evonik, Rico Group, Elkem ve Elmet gibi şirketlerin yer alacağı dinamik bir sergi alanı da olacak. İlgilenen katılımcıların bu etkinlikte yerlerini almak için hızla kayıt yaptırmaları öneriliyor. Nathan Reuby, etkinliğin silikon teknolojisindeki potansiyeli keşfetmek için eşsiz bir platform olduğunu belirtiyor. Daha fazla bilgi ve kayıt için Silicone Expo Europe web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
- DİĞER11 yıl önce
Paraşüt yolculuğuna başladı!
- KİMYASAL VE HAMMADDELER11 yıl önce
Gümrük vergisiz ithalat kapısından 8 plastik hammaddesi daha geçti
- DİĞER8 yıl önce
ELK Motor, yeni yıla büyük hedeflerle giriyor
- KİMYASAL VE HAMMADDELER5 yıl önce
Termoplastik elastomer (TPE) nedir?
- Etkinlikler8 yıl önce
Plast Eurasia İstanbul 2017’ye dünya büyük ilgi gösterdi
- Etkinlikler8 yıl önce
Plast Eurasia İstanbul 2017 tüm hızıyla sürüyor
- KİMYASAL VE HAMMADDELER8 yıl önce
Büyüyen Plastik Sektöründe Endüstriyel Yağların Önemi
- Genel11 yıl önce
“Türkiye polipropilen yatırımı için cazip bir pazar sunuyor”